keskiviikko 19. syyskuuta 2018

   Mykyrokkaa. (Oikeata rokkaa, eikä mitään hernekeittoa, jota hämäläiset rokaksi sanoo...)
Sitä ei ihan helteellä, eikä kahdelle hengelle viitsi....
   Lauantaina oli tarpeeksi syöjiä tulossa, kymmenen litran kattilalla sitä keittelin. Lihat kypsensin jo perjantaina valmiiksi.
   Sian- ja naudanlihaa, maksaa, sydäntä, munuaisia (ryöpättynä tietenkin, ettei maistu kuselle).
Sipulia, suolaa, pippuria, verta (voita, sipulia, salt & peppar, ja jauhoja mykytaikinaan). Ja perunoita.
   Mykyt (vai myvyt?) tein Virtasalmen tummasta jauhoseoksesta. Siinä on juuri sopivasti tattaria.
Pippurit laitoin kiehumaan mukaan teesiivilässä, se langalla kiinni kattilankorvaan. Eipä tarvitse sitten syödessä niitä liemestä onkia.
   Ihan yksinkertainen arkiruoka... enkä tietenkään siinä touhutessa älynnyt edes kuvata keitoksiani, vaikka semmonen oli ajatus alunperin....        =D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti