tiistai 24. toukokuuta 2022

                                 Ruoka, se vaan on aika tärkeä juttu.  Olet mitä syöt...

    "Asiantuntijat", ravitsemusterapeutit, hehkuttavat jopa pullan terveellisyyttä. "Maito ja kananmuna taikinassa ovat hyviä D-vitamiinin lähteitä." 

    Entäs se valkoinen vehnäjauho, margariini ja valkoinen sokeri? Hiivakin turvottaa...

    Eräs terapeutti kertoi, ettei sokerista (karkeista, kakuista, leivoksista...) kannata kieltäytyä kokonaan. Retkahdus tulee kuitenkin... Kovin kauan et kykene olemaan ilman.... Herrajumala, pois virasta tuommonen neuvonantaja... 

    Fazer mainostaa leivänparanteita. Tunereita.  Ihan on "luonnollisia" aineita, ei E-koodeja.  Entsyymien ja emulgaattorien sekoituksia. Tarkempaa tietoa niistä ei löytynyt. 

    Erään toisen valmistajan tuotteesta löytyi esim.: Natriumstearoyyli 2-laktylaatti. Hyvin luonnolliselta kuullostaa... 


    Suurkeittiö- ja kouluruuasta... KANAliemijauhe sisältää: Suola, aromi, glukoosi, maltodekstriini, sipuli, rypsiöljy, valkosipuli, sitruunahappo, mustapippuri, kurkuma. Mutta missä se KANA? Se aromiko? 

    Lounaalla lapsille tarjotaan quorni-makaronilaatikkoa. Vihanneksena: tomaattiketsuppi! Ihan (liian) amerikkalaisittain mennään... 



         Munakokkeli. Tätä varmaan on myös hotelliaamiaisilla... Hyi s**tana, saa jäädä syömättä! 

    Pastöroitu munamassa, säilöntäaine E202, sitruunahappo E330, emulgointiaineet E471, E475. Suolaa 0,3%, Maito, pastöroitu kevyt laktoositon, D-vitamiini, suola,(NaCl), paakkuuntumisenestoaineet E554,(Natriumalumiinisilikaatti), E535 (Natriumferrosyanidi). Jodia 20mg/kg.

    Jopa ruishiutalepuurossa on samat paakkuuntumisenestoaineet... Alumiinia ja syanidia, niistäkö on hyvät ruuat tehty...? ?

    Ei se ole ihme, jos lapset ei syö kouluruokaa. Eikä henkilökunta senkään vertaa.... 

    Kuvissa on tietenkin kotoisia, lisäaineettomia, oikeita ruokia... 😏

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti