tiistai 8. joulukuuta 2020

   Ruokaa, ruokaa...   Pekonilla, juustoilla ja mausteilla monenmoisilla ryyditettyä possunfilerullaa.  Ja Hasselbackan perunoita.


                             Kylkeen vielä Rasilaisen hapankaalikimchiä ja kantarellisalaattia.


                                  Jälkiruuaksi juustokakkumustikkapiirakkamuffinia...


      Maapähkinävoikakkaroita. Makeutena kookossokeri, jauhoina mantelia, kookosta ja pofiberia...Mausteina kanelia, neilikkaa, inkivääriä ja pomeranssinkuorta. Kyllä nämä piparin asian ajaa ihan poistiekseen...


   Välillä pistäyttiin Joensuussa... (Ei nähty sitä koronaa, vaikka se just siellä kuulemma oikein riehui...) Syötiin kreikkalaisittain Mihailin tavernassa. Ja sain tätä ihanuutta, saganagia ilman jauholeivitystä... 


          Pääruuaksi kanagemista, porkkanapyrettä ja ruusukaalia. Annos juuri miun makkuun...


                                             Välillä voi vetästä hiilariöverit...  😝


   Pirtin uunin lämmitys ja perinneherkkua, silakkalaatikkoa. Meidän kaupoissa ei enää myydä suolasilakkaa, on ilmeisesti liian köyhäilyevästä nykytrendien mukaan. Nämä on miniä saalistanut Oulun kauppahallin kalakaupasta. Onneksi edes sieltä saa... ja kotiinkuljetettuna...


  Samaan aikaan, kun raapastaan uuniin tulet, on aika laittaa silakat likoamaan. Muuten ei sitä syö se erkkikään...  Suolaa ei siis tämä ruoka enää kaipaa, vain muutama rouhaisu pippuria. Tuohon pinnalle vielä kerros pottuviipaleita, vettä liemeksi ja antaapi muhia muutaman tunnin...



                                              Sitten vielä pientä iltapalasta.   😏

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti