tiistai 13. marraskuuta 2018

   Perinneruokaa, taas... Kokeilin tehdä "sylttyä" tai "alatoopia", no lihahyytelöä äitin ohjeella. Keittelin sianpotkia, maksaa ja sydäntä muutaman tunnin. Mausteena suolaa, pippureita, sipulia ja yhden valkosipulin kynnenkin nakkasin pataan. Ja pari laakerinlehteä.
   Pehmoiset lihat (läskiä, pehmeitä rustoja ja nahkaa!) pilkoin pieneksi, (äiti kyllä jauhaa lihamyllyllä), siivilöin liemen, ja sitten vaan mössö rasioihin jääkaappiin hyytymään.
   Ihan oli maku niinkuin aidossa, alkuperäisessä syltyssä. Suolaa olisi saanut olla himpun verran enemmän. Mutta ripottelemalla päälle sormisuolaa, tämähän on trendiruokaa...    =D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti