torstai 27. huhtikuuta 2017

    Näin "kauniina kevätpäivänä" (luntahan siellä sattaa, jo kolomatta päivää....) on mukava muistella La Palman ruokajuttuja.
     Sea&Land, samassa padassa kanaa, possua ja nautaa (tai vuohta) sekä katkarapuja, mustekalarenkaita ja simpukoita. Sipulia, paprikoita ja kesäkurpitsaa. Ei kovin mausteista. Hyvää oli.
     Ja kylkeen kanarianperunoita. Suolassa keitettyjä ryppypottuja. Näitä pitää kokeilla, heti kun uudet hyvät kanarian perunat saapuu kauppaan.
  Sea Food Paella... Riisiä ja mereneläviä. Rapuja, simpukoita, mustekalarenkaita, "bacalhauta" (siis sitä haisevaa kuivattua kapakalaa) muutama nokare...(ei se maistunut juuri millekkään). Vihanneksia, mitä kaapista sattuu löytymään.
Seuraavassa paellassa oli myös pienenpieniä minimustekaloja, kaikkine lonkeroineen, "suolineen ja sorkkineen". Tätä herkkua kokeilin tehdä jo itsekkin, ja maistuihan tuo "ihan oikeelta".
    Alkupalaksi valkosipuliöljyssä kiehuvia mereneläviä. Jopa aamupalalla nakit lilluivat öljyssä, samoin lämpimät tomaatit ja muut vihannekset...ne oli kyllä turhan pehmoisia...
    Isännälle rabittia, paikallinen jänispaisti. Ja canarian potatoes... ei muuten koko reissulla syöty ranskanpottuja.
    "Viimeinen ateria": alkuun vuohenjuustoa ja tomaattia vihreällä mojokastikkeella. Ja valkosipulia.
   Carpaccio ja raakoja herkkusieniä. Ja jotain outoa, mutta hyvää soossia... Kasvaa siellä kantarellejakin, mutta syksyllä vasta....
    Naudan pihviä, ihan kaksin kappalein... ja pottuja sekä vihanneshässäkkää.
    Kananrintaa, riisiä ja perunajuureshässäkkää.
   Vielä jälkkäriksi pannacottaa. Hauska saaren muotoinen muotti heillä... Tämän aterioinnin jälkeen oli ihan hyvä, että piti hiljalleen käveleksiä kylän toiselle laidalle, ennenkuin köllähti nukkumaan. =D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti