Jämäpiirakkapäivä, taas...
Viikolla jäi ruskistettua jauhelihaa, suppiskastiketta ja pari keitettyä perunaa "left overeiksi". Niistäpä jalostui ruokaisa piirakka.
Pohjataikinaan raastoin perunat, tilkka öljyä ja nokare voita, desi glutfree-jauhoja ja puoli desiä seesamin siemeniä. 1 tl leivinjauhetta, ripaus suolaa ja 2 rkl kreikkalaista jugurttia pehmikkeeksi.
Täytteeseen pilkoin pari porkkanaa ja sipulin, öljytilkkaan pannulle hautumaan. Jauhelihan ja sienisoosin hämmensin sekaan. Koskenlaskijaa ja aurinkokuivattuja tomaatteja murustelin perään. Mausteeksi salt&peppar, kurkumaa, savupaprikaa ja kreetalaista gyrosmaustetta.
Päälle "munamaito": kaksi munaa, 1dl kermaa, 1dl jugurttia, kourallinen juustoraastetta, ripaus suolaa ja pippuria, sekä ripsaus kurkumaa. Kolme varttia uunissa, hieman alle 200 astetta...
Ja niin oli kiirus maistelemaan, etten ennättänyt kuvaa ehyestä piirakasta....
On kipakka pakkaskeli, mutta pitää panna "kaikki vaatteet päälle ja loput tuulenpuolelle kainaloon" niin tarkenee "pidennetyn postireissun" käyskennellä. Suojaisassa kohdassa melkein voi jo kuvitella auringon lämmittävän.... =D
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti