tiistai 27. joulukuuta 2016

     Joulu, pitkä viikonloppu vuoden pimeimpään aikaan. Siinäpä se. Ja valtavasti pitäisi nähdä vaivaa, valmistella viikkokausia. Olisi oltava koti siivottu lattiasta kattoon, koristeita ja valovirityksiä ympäriinsä, ja tietyt ruuat pöydässä.... onko pakko jos ei huvita?
     Meillä ei paistettu kinkkua, rasiallinen valmiita siankannikkaviipaleita ostettiin. Tein minä aatonaattona "kasviskinkun", savutofusta paistelin "pökäleen". Jouluvieraat on kasvissyöjiä...
    Porkkana- ja lanttulaatikot joutui suoraan uunista joulupöytään. Ja isäntä teki bravuurinsa, ruskean kastikkeen, "silleetä soossia" ei tule muulloin juuri tehtyäkään.
    Rosollia on tietenkin oltava, sitä herkkua teen kyllä muulloinkin. Tytär teki perinteistä suolasienisalaattia.
    Tortutkin paistelin aattoaamuna, silloinhan ne ovat parhaimmillaan. Piparin teko meni sitten ihan pipariksi....eipä siinä ole paljon lapsille kertomista...
     Ajanvietteeksi ostettiin tuhannen palan palapeli. Ja kylläpä siinä olikin rattoisaa glögiä siemailla ja muinaista maailmankarttaa kasata. Jouluiltana se olikin jo valmis.
   Rahkavoitaikinan lopusta tekaisin "riäppösiä", sisällä kinkku-sipuli-paprika-juustotäytettä... Herkullisia, vaikka ulkonäkö ei kummoinen olekaan.
    Ja kun joulu on ohi, joutaa petteripunakuono pataan, tänään syödään poronkäristystä.....   =D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti