Meat is murder, tuumasi savolainen Helsingissä, tilasi vegaanipitsan ja jätti syömättä...
Mutta kun eläin kerran päästetään päiviltä, tulisi se hyödyntää mahdollisimman tarkkaan. Nahasta sisuskaluihin ja luuytimiin asti.
Maksa, munuaiset, sydän ja veri ovat ihan tuttuja aineksia. Ainakin jotka oikean rokan (eikä minkään hernekeiton) tietää.
Kieltäkin olen kokkaillut pari kertaa, ihan hyvää vaikka leivän päällä leikkeleenä. Utareet, keuhkot ja mahalaukut, niitä kätketään varmaan joihinkin makkaroihin lihaan verrattavina ainesosina.
Kiveksiä olen joskus maistanut, itse en ole niitä päässyt keittelemään...
Ja suolia, niitähän popsitaan makkarankuorina harva se päivä...
Yläkuvassa on naudan munuaiset vielä talikuorensa suojassa, ja raaka kieli, joka kyllä siistiytyy, kunhan keitellään ja nyljetään....
Sitten hieman fiinimpää lihaa ... Ja alimmaisena bbq-ribsejä tallinnalaisittain. =D
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti